Logo
Results 1 to 2 of 2
  1. #1
    M. Mc Ferran's Avatar
    M. Mc Ferran Guest

    Default HAS ANYONE ELSE HAD CORROSION

    HAS ANYONE ELSE HAD CORROSION PROBLEMS WITH JOHN DEERE MARINE ENGINES ????? Having installed 2 J.D. 6068TFM engines in a new vessel there have been terrible problems with corrosion even though the correct J.D. Koolgard coolant was used right from day 1 . Both engines have corroded through at the pump housings and have now been removed from the vessel and replaced by Iveco engines .There has been absolutely no assistance from JD in this matter . Their Agent insists that there have been no other instances of this type of problem with JD Marine Engines . Does anyone else know differently ??? Please all join if you have had similar problems .

  2. #2
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    key largo florida
    Posts
    4

    Default Re: HAS ANYONE ELSE HAD CORROSION

    the early 6068 powertechs had aluminum circ pump housings, the upgraded replacement is cast iron with a stainless ware plate behind them

Similar Threads

  1. John deere 6068 piston problem
    By rick in forum John Deere
    Replies: 9
    Last Post: 11-24-2011, 07:53 AM
  2. KAD42 MARINE ENGINE DRIVE GEAR PROBLEMS
    By rainman77 in forum Volvo Penta Diesel
    Replies: 0
    Last Post: 06-22-2009, 06:20 PM
  3. Chevy 350 57l marine Engine Cooling problems
    By Mitchell Kreger in forum Miscellaneous marine engine topics
    Replies: 3
    Last Post: 08-16-2008, 12:39 AM
  4. Yamaha exhaust corrosion problems
    By jdunn in forum Outboard motors archive 2000-2004
    Replies: 3
    Last Post: 05-21-2002, 11:22 AM
  5. John Deere 6404 Overheating
    By rlsmart in forum Other Diesels Mfgs and General Diesel Questions
    Replies: 4
    Last Post: 04-09-2002, 02:13 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •