Logo
Results 1 to 7 of 7
  1. #1

    Default No spark on a 1996 Yamaha 150

    I bought a used boat early this summer and the engine ran amazing, since it is now winter I have pulled my boat up. After about 2 days out of the water I went to it to flush the motor out and it cranks but it wont start. I have tested spark on all cylinders and I have nothing. It has good fuel and I have disconnected the kill switch from the dash but still nothing, any ideas?

  2. #2
    Join Date
    Jun 2013
    Location
    Duluth Mn
    Posts
    3,854

    Default Re: No spark on a 1996 Yamaha 150

    Welcome. Check this out.
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	Screenshot_20201127-134701_compress52.jpg 
Views:	12 
Size:	282.0 KB 
ID:	25617  
    Last edited by timguy; 11-27-2020 at 03:52 PM. Reason: Add photo

  3. #3

    Default Re: No spark on a 1996 Yamaha 150

    Thank you so much I will try this out. Is the CDI behind the cover plate on the back of the motor?

  4. #4

    Default Re: No spark on a 1996 Yamaha 150

    The people I had bought it for said it is a 1996, here is a link to new decals that I had already bought for it but look exactly like the original ones. https://www.ebay.com/itm/YAMAHA-150-...-/371989794991

  5. #5

    Default Re: No spark on a 1996 Yamaha 150

    Start with the spark source....the battery. Volt test for 12.75v. If good then start troubleshooting down stream. Btw, when the kill switch is activated you won’t get spark.

  6. #6

    Default Re: No spark on a 1996 Yamaha 150

    I am looking at my CDI now and it is a kokusandenki CU2684. It is sealed and it has 2 connectors in the bottom, 1 has 6 wires they are white with colored stripes (comes in a blue shielding from the flywheel) and the other has 3 a black red, and white. Out of the top, wires are coming out that go to one side of the motor for spark plugs, and also out of the same place there is a plug with blue brown red and black with a red stripe. The other area with wires coming out of it at the top has the wires to the other spark plugs and a grounding wire.

  7. #7

    Default Re: No spark on a 1996 Yamaha 150

    Quick update: I have redone some tests and I now have spark on the left side of the motor (if you look at it from the back.) I also tested resentence from the 4 pin plug on top from the stator and one said averaged about 79 Ohms and I could not get anything out of the other pins. I later read that the high coil should run between 70-90 Ohms. Could the low coil cause no spark on one bank of cylinders?

Similar Threads

  1. Replies: 1
    Last Post: 07-04-2020, 10:50 AM
  2. Mariner/Yamaha 40hp 1986 thermostat and spark problem, wet spark plugs
    By PatrickMonahan in forum Mercury Mariner Outboard Forum
    Replies: 0
    Last Post: 02-06-2016, 08:49 AM
  3. 1996 Mercury 75 low spark won't run
    By Cpughc in forum Mercury Mariner Outboard Forum
    Replies: 5
    Last Post: 04-17-2015, 09:38 AM
  4. No spark 1996 150 johnson
    By mark duggan in forum Johnson Evinrude Outboard Archive
    Replies: 5
    Last Post: 11-08-2007, 08:39 PM
  5. 1996 Evinrude has no spark
    By texasporty in forum Johnson Evinrude Outboard Archive
    Replies: 1
    Last Post: 10-06-2007, 03:33 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •