Logo
Click for Suzuki Manuals, Parts and Model Guides!
Results 1 to 6 of 6
  1. #1

    Default motor doesnt start

    my batteries went dead on my 2003 dt225 after I charged them the motor wont start though it mite be bad batteries so I changed them still no start its like there is no spark a little help on where to start checking would like to be ready for spring thank you to any one who can help

  2. #2

    Default Re: motor doesnt start

    If there is a short somewhere that is draining your batteries it could also be killing the power to your coils or magneto causing a no spark condition. I'd start there.

  3. #3
    Join Date
    Mar 2019
    Location
    South Africa
    Posts
    18

    Default Re: motor doesnt start

    Ideally you should install a battery switch, it is the easiest way to cut all power to prevent your batteries from draining. I would start off by checking for corrosion on your terminals and leads. Make sure your kill switch is operational. Did you winterize the motor? When you turn the key, can you hear the EFI working?

  4. #4

    Default Re: motor doesnt start

    Quote Originally Posted by deejaycee_2001 View Post
    Ideally you should install a battery switch, it is the easiest way to cut all power to prevent your batteries from draining. I would start off by checking for corrosion on your terminals and leads. Make sure your kill switch is operational. Did you winterize the motor? When you turn the key, can you hear the EFI working?
    it all stared when I left the bilge pump on it killed the battery's all grounds are good battery's are fully charged now there is no spark all fuses are good don't know were to go next

  5. #5
    Join Date
    Mar 2019
    Location
    South Africa
    Posts
    18

    Default Re: motor doesnt start

    Make sure your kill switch is operational. Did you winterize the motor? When you turn the key, can you hear the EFI working?

  6. #6

    Default Re: motor doesnt start

    Quote Originally Posted by deejaycee_2001 View Post
    Make sure your kill switch is operational. Did you winterize the motor? When you turn the key, can you hear the EFI working?
    kill switch work fine no I didn't winterize it and efi works fine just no spark it all happen after the batterys went dead

Similar Threads

  1. 86 mercruiser alpha one 140 runs well but then doesnt start
    By 864winns in forum Mercruiser Sterndrive Forum
    Replies: 1
    Last Post: 07-30-2017, 09:53 AM
  2. 1973 65hp mercury doesnt get spark to plugs, motor turns over, no start
    By rusty2kewl2 in forum Mercury Mariner Outboard Forum
    Replies: 13
    Last Post: 02-27-2013, 11:04 AM
  3. Volvo Penta MD22 doesnt start
    By Volvia in forum Volvo Penta Diesel
    Replies: 7
    Last Post: 11-03-2011, 10:32 AM
  4. 55hp chrysler doesnt start
    By pinasco in forum Chrysler Force Outboard Forum
    Replies: 1
    Last Post: 07-10-2009, 05:21 PM
  5. Clicks but doesnt start replaced solonoid starter amp batt
    By Matthew Quintal in forum Mercury Mariner Outboard Archive
    Replies: 9
    Last Post: 01-08-2006, 08:03 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •