Logo
Results 1 to 3 of 3
  1. #1

    Default Iveco Airfo SRM37

    Hi Guys. Have a pair of iveco airfo SRM37 motors in a 45ft cruiser. Port runs perfect and clean. Starboard runs smokey/dirty covering that side with soot & more so under load with the temperature 79deg @ 1300rpm, creeping up with more revs/load. Had heat exchanger, gearbox cooler & aftercooler cleaned, new sea water hoses, injectors done, new sea & fresh water pumps, new thermostat, temp senders, valves reset. It doesn't use oil or coolant. All filters changed. Not sure where to go next? injector pump? advice welcomed! - cheers, sprocko

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Posts
    555

    Default Re: Iveco Airfo SRM37

    Check boost level, compressions, and injector pump timing.

  3. #3

    Default Re: Iveco Airfo SRM37

    Thanks for that - will do.

Similar Threads

  1. Iveco marine diesel electrical problem
    By iain crosbie in forum Other Diesels Mfgs and General Diesel Questions
    Replies: 0
    Last Post: 05-25-2011, 12:11 PM
  2. Iveco 8061 m14
    By mckranz in forum Other Diesels Mfgs and General Diesel Questions
    Replies: 1
    Last Post: 09-06-2010, 02:32 AM
  3. Iveco 8361SRM40 steam problem
    By blue_shark in forum Other Diesels Mfgs and General Diesel Questions
    Replies: 2
    Last Post: 06-30-2009, 06:40 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •