Logo
Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Dalto, MA, USA
    Posts
    4

    Default 1996 350 Mag EFI Won't Run

    My boat was running perfect last season. It was properly winterized and stored in a heated warehouse. When I got it out this year it would not run. At first when I turned the key it would start for a second and shut right down. I replaced the fuel injection relay and it started right up idled perfectly smooth. I thought my problems were solved. No such luck. Now it shuts off at about 1200 RPM. Starts right up again like nothing is wrong, but when you try to accelerate it shuts down like you turned off the key. No sputter, no roughness, just OFF! I took it to the local Marina which is normally really great. They told me it was my electric fuel pump. And they said this pump was specif to a couple years of the early fuel injection systems and was $750. As the boating season is very short here in the northeast and we are 1/3 of the way into it, I said just replace it. It took a very long time to come in and now they say the boat is "running rich". I have not seen how it's running first hand but anyway they are stumped. Also when they put the computer on it all codes are clear. They have had the boat for 3 weeks now. Anyone have any ideas?
    Last edited by admin; 07-01-2013 at 09:38 AM.

  2. #2
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Chaumont Bay, N.y., USA
    Posts
    5,910

    Default Re: 1996 350 Mag EFI Won't Run

    Ayuh,.... What's up with the spam links in yer post for Stingray boats,..??

    Btw,... they don't work right,... it's password protected,...
    Any Grease is Better,... Than No grease at All....

  3. #3
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Dalto, MA, USA
    Posts
    4

    Default Re: 1996 350 Mag EFI Won't Run

    Not sure how that happened. The links that is. I see there is no help here. I'll just delete the post.

    Thanks

  4. #4

    Default Re: 1996 350 Mag EFI Won't Run

    Unexpected links in original post removed, that can sometimes happen with a copy/paste from another site. Anyone have any ideas for markjw? An engine serial number might be helpful for the techs who might want to take a shot at this one.

  5. #5
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    SW Ohio, USA
    Posts
    10,396

    Default Re: 1996 350 Mag EFI Won't Run

    now they say the boat is "running rich".
    Check the fuel pressure...regulator may be off.
    Fix minor things (replace wear items for preventative maintenance.) that cause major problems before they break.

Similar Threads

  1. 1996 5.7l efi
    By ace one in forum Mercruiser Sterndrive Forum
    Replies: 2
    Last Post: 05-09-2010, 04:37 PM
  2. just cant fix 1996 175 hp
    By w,sajpel in forum Johnson Evinrude Outboard Forum
    Replies: 4
    Last Post: 04-21-2010, 05:54 PM
  3. 1996 115 hp v4
    By carlin_renshaw in forum Johnson Evinrude Outboard Forum
    Replies: 2
    Last Post: 03-13-2010, 12:52 AM
  4. 1996 6 hp
    By jetfixer in forum Johnson Evinrude Outboard Archive
    Replies: 2
    Last Post: 01-27-2009, 04:45 PM
  5. 1996 350 XL
    By utilityman in forum Crusader Marine Archive
    Replies: 4
    Last Post: 02-23-2007, 04:07 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •