Logo
Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    wellsboro, pa, usa
    Posts
    4

    Default "I have a 351 king cobra on a

    "I have a 351 king cobra on a 94 Four Winns 210. Over the past several years I have noticed a drop in my top speed (usually hit 53mph). Now I cant get over 35mph. At around 3500 rpm if I push the throttle any further the engine starts to lose power as the speed and rpms drop. The engine runs great up to that point. We have changed fuel filters, cleaned injectors, drained tank and put in new fuel, and ran new fuel lines as well. Its still sounds to me like the engine is trying to suck fuel but something is preventing it. My mechanic also checked on the computer for any fault code and nothing. The boat has been maintained professionally and stored indoors over the winters. Figure this one out and I'll by you dinner."

  2. #2
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    El Dorado, AR, U.S.
    Posts
    317

    Default Did you check your anti-syphon

    Did you check your anti-syphon valve? Should be where the fuel line connects to the tank. Could be gunked up. Also check tank vent line for dirt dobbers.

  3. #3
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    wellsboro, pa, usa
    Posts
    4

    Default Sounds like few good places to

    Sounds like few good places to check. I will ask my mechanic if he dealt with those locations when he replaced the fuel lines.
    Thanks for the come back.

Similar Threads

  1. Engine dies but starts up again
    By jb914 in forum Chrysler Inboard and Sterndrive Archive
    Replies: 6
    Last Post: 06-03-2008, 10:04 PM
  2. Engine Starts then stalls
    By santacruz in forum Honda Outboard Archive
    Replies: 1
    Last Post: 02-06-2008, 03:59 AM
  3. Engine Lacks power Will not REV past 3500 RPMbS
    By tsumma in forum Mercruiser Sterndrive Archive
    Replies: 4
    Last Post: 08-12-2007, 02:23 PM
  4. Merc 43L engine starts but dies a second later
    By ejs519 in forum Mercruiser Sterndrive Archive
    Replies: 5
    Last Post: 07-10-2007, 03:27 PM
  5. Loud noise when engine starts
    By tampabay in forum Mercruiser Sterndrive Archive
    Replies: 7
    Last Post: 03-08-2007, 07:23 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •