Logo
Results 1 to 15 of 15
  1. #1

    Default "I have changed the points, co

    "I have changed the points, coil, plugs, wires, carb job. Took it in to the boat shop and got back ran for 10 min started missing out. Had a guy adjust points and now wont start???"

  2. #2

    Default Could it be the esa box???

    Could it be the esa box???

  3. #3
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    El Dorado, AR, U.S.
    Posts
    317

    Default Unplug the ESA and see if the

    Unplug the ESA and see if the problem goes away.

  4. #4

    Default Tryed with the unpluged esa an

    Tryed with the unpluged esa and still nothing. The negative battery cable is getting really hot also just cleaned them up???

  5. #5

    Default Finally got the boat running b

    Finally got the boat running but missing out once it warms up. Tryed unplugging the esa and still misses out??

  6. #6
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    El Dorado, AR, U.S.
    Posts
    317

    Default Does it miss at all speeds or

    Does it miss at all speeds or only at idle? Are you sure your carb is adjusted correctly? Have you double checked your wires to make sure they are installed correctly?

  7. #7

    Default It runs really smooth when fir

    It runs really smooth when first started then about 5 minutes later after warming up it starts missing out. Even at higher rpm it still misses a little. We had the boat shop do the carb job so i am guessing it is right. We dont have a book or anything for the wire order just put it back the way we took it apart. Can you give me the firing order?

  8. #8
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    El Dorado, AR, U.S.
    Posts
    317

    Default "<[img]"http://www.marineengin

    ""

  9. #9

    Default The wiring is right. Thank you

    The wiring is right. Thank you. What else could it be???

  10. #10
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    El Dorado, AR, U.S.
    Posts
    317

    Default Have you done a compression te

    Have you done a compression test?

  11. #11

    Default When we did have it in the wat

    When we did have it in the water it ran fine all the way across the lake then died and had a hard time getting it restarted. I didnt notice any power issues. I have not done a compression test.

  12. #12
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    El Dorado, AR, U.S.
    Posts
    317

    Default "You did not mention changing

    "You did not mention changing the dist cap or condenser? Change them if you haven&#39;t. Otherwise I would suggest retracing your steps on plugs, wires, and points. Also check the centrifugal advance mechanism in the dist. It should move freely with no sticking. After ruling out all ignition possibilities, it&#39;s back to fuel delivery &#40;carb&#41;."

  13. #13
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Manalapan, nj, usa
    Posts
    3,727

    Default "Yea the main ground checked?

    "Yea the main ground checked? Follow the neg cable after disconnecting the battery, and clean the main ground at the block. Then clean every connection you come to following the pos. cable. The starter connections also.Take apart the main harness plug clean inside there also.Take apart the main fuses clean those cconnections. then re-attach the battery, try it sgain on the water and post the result."

  14. #14

    Default Replaced condenser and it seem

    Replaced condenser and it seems to be running. &#40;for about 12 min&#41;. I think it is ok but the lake this weekend will tell all.

  15. #15

    Default To explain just 12 min. we had

    To explain just 12 min. we had tornado sirens and had to stop it.

Similar Threads

  1. 1990 mariner 150 mag 2 no spark
    By SKINIT in forum Mercury Mariner Outboard Forum
    Replies: 1
    Last Post: 11-25-2010, 07:30 AM
  2. 1990 Mariner 75 3cyl No Spark
    By speedmaster007 in forum Mercury Mariner Outboard Archive
    Replies: 3
    Last Post: 08-23-2009, 07:17 AM
  3. 1990 evinrude no spark
    By trudie2 in forum Johnson Evinrude Outboard Archive
    Replies: 11
    Last Post: 06-17-2009, 11:26 PM
  4. 1990 90 HP COULD SPARK BE WEEK
    By ROB RAINIER in forum Johnson Evinrude Outboard Archive
    Replies: 4
    Last Post: 08-09-2007, 12:52 PM
  5. Spark gap for 1990 88hp johnson
    By mark etzler in forum Johnson Evinrude Outboard Archive
    Replies: 1
    Last Post: 09-14-2003, 06:45 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •