Logo

Search:

Type: Posts; User: Tikitech

Page 1 of 2 1 2

Search: Search took 0.00 seconds.

  1. Replies
    3
    Views
    2,509

    Re: Flying Scott - McCulloch 60 hp - 1960

    Your going to have parts designers working overtime trying to find a way to keep things from being rebuilt after sharing that info! :D
    I just had a 1968 25hp Johnson in our shop, honestly I'd rather...
  2. Replies
    4
    Views
    480

    Re: Nasty black sediment in fuel filter

    More excellent information, thank you. I had a conversation today with the new manager of the resort. With this virus crap going on they have been shutdown so this boat may be on our lot for awhile....
  3. Replies
    4
    Views
    480

    Re: Nasty black sediment in fuel filter

    Appreciate the response this boat is a rental at a resort on a local lake. They had sketchy management since opening and a new guy has taken over. Ill pass the info along to him so they can deal with...
  4. Replies
    4
    Views
    480

    Nasty black sediment in fuel filter

    This was off a rental boat we were servicing, it's like a black residue from fuel hose breakdown maybe? Just wondering if anyone has seen something similar. It was in water separator...
  5. Replies
    0
    Views
    381

    Nasty black sediment in fuel filter

    This was off a rental boat we were servicing, it's like a black residue from fuel hose breakdown maybe? Just wondering if anyone has seen something similar. It was in water separator filter. 22986
  6. Replies
    2
    Views
    213

    Re: 25 hp Mercury EFI 4 Cycle Fuel issue

    There's a float switch inside that may be causing your issue you can remove it and turn upside down and right-side up to test it to see if it's opening and closing properly.
  7. Replies
    14
    Views
    579

    Re: Puul start works, push start doesn't

    No, if you would have bought it from the local dealer I have no doubt they would have worked on it. If it's bought off our sales floor we will do whatever to keep the customer happy including...
  8. Replies
    14
    Views
    579

    Re: Puul start works, push start doesn't

    Everybody wants a deal but they don't think about the long run. We never make money on warranty work and being the mechanic I'm always the one who ends up on the short end of the stick. Electronics...
  9. Replies
    5
    Views
    432

    Re: Bay Mfg Extension Kit

    Thought I would update this post. The extension kit was everything they described it as being. It wasn't as difficult of install as I had anticipated. Boring the shaft hole was my biggest worry. We...
  10. Replies
    5
    Views
    432

    Re: Bay Mfg Extension Kit

    I've talked to them, talked to the shop foreman as well, good customer service. We ordered the kit last week was just wondering if there were any general issues anyone may have had installing one of...
  11. Replies
    5
    Views
    432

    Re: Bay Mfg Extension Kit

    115 Johnson, is a used motor we had in our shop going on a 86 Bayliner, replacing a 125 Force
    J115PLSNF Jan 02 manufacture date
  12. Replies
    5
    Views
    432

    Bay Mfg Extension Kit

    Anyone have any experience with installing one? Tips, things to watch out for, any issues? I've seen in my web search the biggest task is opening the driveshaft hole to accept the coupler on the...
  13. Re: 1996 mercruiser 5.7 dies after certain amount of time

    Automatic choke or enrichener on carb? I just had one the enrichener wasn't closing all the way after warmup and flooding the motor.
  14. Re: My 8hp Merc ran great last week and won't start this week???

    Sounds like fuel pump diaphragm is leaking gas into your block. Will do it while running as well. I'd keep an eye on oil level.
  15. Replies
    7
    Views
    130

    Re: 1988 mercury classic 50

    Muffs will get you close, you need the backpressure in a tank or on the water, to fine tune. As Jeff mentioned try the mixture screw, I always find tune around 2000 rpm in neutral in the tank. Also...
  16. Replies
    17
    Views
    372

    Re: Cooling Problems Mercury 115

    Temp sender is more than likely the alarm issue. If it's not responding vac advance won't shut off once operating temp is reached and can cause the rough running.

    One to add to the tip of the...
  17. Replies
    17
    Views
    372

    Re: Cooling Problems Mercury 115

    They will go the way they need to go once it's started, are you sure the impeller is working and key didn't slip? Watertube mate up with it's counterpart in midsection? If you've been running it a...
  18. Replies
    15
    Views
    165

    Re: Honda 200HP Outboard Sputter

    Are you allowing the motor to warm up to operating temp or is it start and go? That's all I got, shouldn't be a fuel issue with separate lines.
  19. Re: Mercury 40hp 2stroke 2cylinder seapro running on 1 cylinder at idle

    You didn't mention model# and year, carbs or fuel injectors? It almost sounds like low speed nozzle issue in the top carb or improper adjustment. I see carbs that were "tinkered with" often trying...
  20. Replies
    38
    Views
    555

    Re: Johnson 85/115 super slow trim/tilt

    I think your confusing position sensor wire with trim motor wire, there are two sets of wires in that harness for two purposes. Trim motor should have two power wires entering the case and a...
Results 1 to 20 of 21
Page 1 of 2 1 2