PDA

View Full Version : No sparkomc 260hp



steve
07-01-2003, 11:26 PM
" I have a 1981 omc 350ci with no spark.tried 3 coils,2 distributors,new ign.switch.have power at secondary side of coil.negative side of coil drops to 4 volts when points close-resistor wire carrys 2.9ohms resistance..can anyone help?? "

eddie
07-02-2003, 12:13 PM
" Steve,
Have you checked for good ground connection to the engine and condition of negative battery cable and it's connections?
Eddie "

daniamarine
07-02-2003, 12:33 PM
" TRY BYPASSING THE RESISTOR. IF THAT DOESNT WORK TRY DISCONNECTING THE TACHOMETER WIRE OFF THE COIL (USUALLY A GREY WIRE ON THE PRIMARY NEG. SIDE). NO DIFFERENCE?, ISOLATE WIRE HARNESS BY REMOVING WIRES FROM SECONDARY + SIDE OF COIL AND TACHOMETER WIRE FROM PRIMARY - SIDE. HOOK UP THE DISTRIBUTOR WIRE TO THE PRIMARY SIDE AND A WIRE WITH ALLIGATOR CLIPS BETWEEN THE SECONDARY + SIDE AND 12V+ ON THE BATTERY. ANY MORE HELP NEEDED, JUST CALL 1-800-748-7739 DANIA MARINE
THANKS, GABRIEL "

steve
07-03-2003, 07:55 PM
" Eddie, yes-new cables and terminals,connections good and clean.

Gabriel,thanks for the info.I will try your tips
sunday the 6th when I get back down to the boat.

Thanks for the help guys,I will let you know what happens after the weekend,any other advice is still appreciated "

steve
07-04-2003, 06:26 PM
" Gabriel, I had tried different combos of wires at the coil with a jumper several times while changing parts,with no luck. Now it seems to start with any combination of wires as long as i have a jumper to batt. With all 4 wires on it will stay running without jumper once it is started (with jumper). Does this tell you anything ? I also tried jumping from starter solenoid to secondary (+),it didn't help,however I forget to disconnect the regular wire (purple/black). I am going to try to run it this weekend,however I would still like to fix it right. "

poker casino103
03-06-2006, 04:23 PM
"***** ****** ***** 788 ("")"